Analytics

Hvorfor analysere?

Grunden til at man analyserer data på hjemmesiden er så man kan påvise effekten af den. Det hjælper til at fortælle om der er noget på din hjemmeside som fungerer særligt godt eller om der er noget som ikke fungerer optimalt. Analyserne kan fortælle alt fra om en bruger forlader siden hurtigt eller bliver hængende og læser længe, de kan fortælle hvor mange besøgende man har, hvordan de interagerer med siden og meget mere.

Der findes forskellige analysemåde. Nogen er en form for Javascript som er på hjemmesiden mens andre er servere der følger antallet af hits på hjemmesiden. Man kan sagtens have flere plug-ins som alle analyserer på samme tid.

Man skal kigge mere på tendenser end enkelte tal.

Anbefaling

Lynda.com anbefaler forskellige analyse-plugins. Det jeg har valgt er Jetpack plugin. Det er et gratis plugin som også har flere features. Jetpack tillader en at følge nøje med i hvordan aktiviteten udvikler sig over dage, uger, måneder og år. Den kan endda fortælle hvordan aktiviteten ser ud time for time på én specifik dag.

Fordelene ved at analysere

Med tiden når den har samlet nok data vil vi også kunne se hvilke post som er de mest populære. Dette kan hjælpe en til at vide at man eventuelt skal generere mere indhold af den karakter. Ligeledes kan man vurdere hvilket sprog som er passende at skrive i da jetpack også kan fortælle én hvor læserne befinder sig i verdenen.

En anden feature er at man få viden om hvor læseren finder hjemmesiden fra – altså om de kommer via. et link på Facebook, Google eller lign og hvilke søgeord de har brugt for at lande på din side.

Man kan altså samle en masse information som kan hjælpe en i videre skabelse og deling af ens hjemmeside ved at bruge analytics.

Skriv et svar