SEO

SEO

SEO står for Search Engine Optimization. Kort sagt handler det om at indrette ens hjemmesiden sådan at søgemaskiner, såsom Google, lettere kan finde og læse din data og derved vise din side oftere.

Google kan se om det indhold du har på din side er noget som er af værdi for læseren og om læseren bliver ved med at læse eller forsvinder fra siden igen. Dette er nogle af de faktorer som spiller ind i SEO. Hvis du fx er dårlig til at kategorisere dit indhold kan dette påvirke Googles forståelse af indholdet og altså hæmme funktionen af SEO.

De to strategier

Der findes 2 strategier indenfor SEO. Den ene – Fat Head Strategy – bygger på enkelte store keywords. I mit tilfælde ville det være “Luna Lykking”. Ulempen ved denne strategi er at store keywords ofte har en del konkurrence på nettet og det derfor kan være svært at ranke højt. Den anden – Long Tail – bygger på en masse mindre keywords som ikke har så meget konkurrence, hvilket betyder at det er lettere at ranke højt. I mit tilfælde kunne det være “studerende på DMJX”, “Lunas kompetencer” og lign.

En anden faktor ved SEO er at de måler hastigheden på din hjemmeside. Da mennesker generelt ikke bryder sig om langsomme hjemmesider, vil søgemaskiner automatisk ranke hurtigere hjemmesider højest.

Anbefalinger

Lynda.com anbefaler at man anvender All in One: SEO Pack. Et gratis plug-in som gør det lettere for søgemaskiner at finde og navigere på din site. Den giver dig eksempelvis mulighed for at ændre i fane-navnet på dit post, så du kan øge informationen og derved ranke højere i søgemaskinerne.

Som et tillæg anbefaler Lynda.com også at man installere Yoast SEO. De har alle features som man skal bruge for at starte op. Den kan hjælpe én yderligere for at se læsbarhed og hvad du skal gøre for at øge denne.

Skriv et svar